Afschaffen consumptiebonnen

Afschaffen consumptiebonnen.

Van de voorzitter

Het folklore seizoen 2022 staat gelukkig voor de deur. Na een afwezigheid van twee jaren hopen we op een fantastische folklore zomer als vanouds. Hoewel, als vanouds is niet helemaal het geval. Het bestuur heeft namelijk na ampele overweging moeten besluiten om met de consumptiebonnen voor de deelnemers aan de optocht te stoppen.

Zoals bekend viel voor een consumptiebon ter waarde van €1,50 geen kop koffie of thee meer te krijgen zonder bij te betalen. Sinds het laatste folklore seizoen in 2019 zijn de prijzen alleen nog maar gestegen.

We hadden de waarde van de bonnen al moeten verdubbelen om een reëel gebaar te maken en dat kan bruin helaas niet trekken. Hoe zeer wij onze deelnemers ook waarderen en hen na de optocht een consumptie op kosten van de Folklore gunnen, is een dergelijk stoffelijk blijk van onze waardering te duur geworden. Liever geen bon dan een schamele, haast symbolische consumptiebon, was uiteindelijk de overweging. Bovendien geven we het geld liever uit aan mooie programma’s tijdens de Westfriese donderdagen.

Het bestuur hoopt uiteraard dat het enthousiasme om mee te doen met de optocht er niet minder om zal zijn.

Dus graag tot ziens in de optocht op 30 juni a.s.

 

Met vriendelijke groet,

 

Rienk Mud

Voorzitter Westfriese Folklore

Consbonnen bestuur Consbonnen bestuur