Nieuwsbrief 5

ingevoerd op 14-08-2016

STICHTING BEVORDERING WESTFRIESE FOLKLORE IN SCHAGEN

NIEUWSBRIEF NUMMER 5. 14 AUGUSTUS 2016.

 

Intussen hebben we al weer zeven Westfriese donderdagen achter de rug. Helaas hadden we lang niet altijd het weer waar we aan gewend waren…  Nog drie markten te gaan en dan zit 2016 er op! Komende week ringsteken (waarover verderop in deze Nieuwsbrief meer), daarna de verzamelaarsdag en op 1 september sluiten we af met de ‘staande’ lunch op de Markt.

 

RINGSTEKERIJ
Aanstaande donderdag (18 augustus) is het weer ringsteken. Er zijn op dit moment 18 inschrijvingen en dat kunnen er nog méér worden, de komende dagen. We besteden mede naar aanleiding van het ongeluk van vorig jaar extra aandacht aan veiligheid voor deelnemers en publiek.

Voor publiek gelden enkele belangrijke bepalingen, zoals die opgenomen zijn in de ons verleende vergunning voor deze dag.

We noemen:

Publiek dient achter de hekken te blijven en zich rustig te gedragen

Honden dienen aangelijnd te zijn

Oversteken mag uitsluitend op plaatsen waar de verkeersregelaars en mensen van de folklore dit regelen (voor Igesz/Stiel en ter hoogte van Café ‘t Noord).

Bij regen: voorzichtig met het uitklappen van paraplu’s: doe dit NIET vlak voor het hoofd van een paard

In de Handelstraat geldt de hele dag een parkeerverbod voor auto’s

In de Herenstraat geldt een verbod om rijwielen te plaatsen: deze worden verwijderd.

Ten overvloede melden we nog dat deelnemers voor eigen rekening en risico meedoen.

Wij hopen op uw aller medewerking, zodat we straks terug kunnen zien op een mooie en veilige ringstekerij.

 

INLEVERDATA GELEENDE KLEDING

Maandag 12, dinsdag 13 en woensdag 14 september van 19.00 tot 21.00 uur kan de geleende kleding worden ingeleverd in de folkloretoren in de Muziektuin. Alleen bij inlevering in de toren op deze data krijgt men de borg terug.

Kinderkleding, onderrokken, onderbroeken en de zwarte ondermutsjes dienen gewassen & gestreken te worden ingeleverd.  Anders wordt de borg ingehouden.

 

INLEVEREN KAPPEN EN KINDERWAGENS

Dit kan op dinsdag 13 september a.s. in de folkloretoren van het rijtuigmuseum in de Muziektuin. Eveneens van 19.00 tot 21.00 uur.

 

SOTDAG  1 september

Peetoom (De Posthoorn en Het Oude Slot) en Bakkerij Slijkerman (Slijkerman en ’t Are Brood) verzorgen op 1 september op de markt weer een afsluitende lunch aan statafels op de Markt.  Vorig jaar werd dit al een gezellige boel, en ook nu rekenen we weer op vele Westfriezen in kostuum en alle andere vrijwilligers die dit seizoen weer hun beste beentje hebben voorgezet. De lunch is gratis, want wordt gesponsord door Peetoom en Slijkerman.  Komt allen!!

 

Namens het bestuur,

Rob Hogenes, voorzitter.

14 augustus 2016.

 

PS:  NOG GEEN ABONNEMENT OP DE KRONIEK?

Meld je snel aan!!!!!! Zie onze website.