Nieuwsbrief december 2015

ingevoerd op 19-12-2015

Stichting bevordering Westfriese folklore in Schagen

Nieuwsbrief nr. 6, December 2015.

 

Via deze Nieuwsbrief willen wij in deze ‘donkere dagen voor Kerst’ kort stilstaan bij het afgelopen folklorejaar.

 

Na een mooie missverkiezing die een stralende Kirsten MacDonald als

Miss 2015 opleverde, werd het een uitstekend seizoen met prachtige donderdagen.  Een enkele keer was het wat minder, maar over het algemeen mochten we niet klagen over het weer!

 

Vooral dankzij de inzet van velen, slaagden we er in om tienduizenden bezoekers uit alle windstreken naar Schagen te lokken om onze prachtige streekdracht van rond 1900 uit te dragen.

Jong en oud, lopend of in rijtuigen, achter de poppesnor of als voorloper; iedereen zette zijn beste beentje voor om op historisch verantwoorde wijze deel te nemen aan de optochten.

 

Dansers, kinderdansgroep, skroifgroepen, infokraam, torenwachters en de vele, vele andere vrijwillige medewerkers/sters aan het middagprogram zorgden ervoor dat het tien prachtige donderdagen werden.

 

De ondernemers van Schagen lieten zich ook van hun beste kant zien door ons in Euro’s of in ‘natura’ te sponsoren.

Mede dankzij hun goedgeefsheid, alsmede door enkele royale extra giften, kunnen we ook financieel terugzien op een goed jaar.

Hartelijk dank en volgend jaar graag wéér!

 

Het ongeluk tijdens de ringstekerij zal ons nog lang bijblijven.

De spontane hulp die verleend werd door omstanders, mensen van de horecagelegenheden, EHBO’ers en de professionele hulpverleners van politie, ambulances en brandweer heeft diepe indruk gemaakt.

 

De vele steunbetuigingen in de vorm van brieven, kaarten, de social media en telefoontjes niet alleen uit Schagen, maar ook uit alle windstreken van ons land en zelfs uit Duitsland, hebben ons een warm hart onder de riem gestoken.

Gelukkig gaat het over het algemeen ook weer goed met de gewonden.

Via deze Kerstnieuwsbrief willen wij iedereen nogmaals hartelijk danken voor de hulp en het getoonde medeleven!

 

En verder wensen wij u allemaal prachtige Kerstdagen en een gezellige jaarwisseling en een gelukkig, gezond en voorspoedig 2016 toe!

 

Bestuur Stichting bevordering Westfriese folklore in Schagen.